Hondje gered uit wagen in Zeebrugge

Redactie KW

De politie redde een hondje dat in een wagen opgesloten zat in de Sint-Christinastraat in Zeebrugge. Het baasje was naar de huisarts en liet het dier in de auto achter. Drie jonge vrouwen merkten het op en verwittigden de politie.

De jack russel werd maandagmiddag rond 13 uur in de Saab opgemerkt. Het baasje had het raampje van de auto enkele centimeters open gedraaid en was naar de dokter. Een jonge vrouw kwam er net op kantoor toe en hoorde het hondje in de auto. In samenspraak met haar collega’s verwittigde ze de politie. “We merkten dat er niet meteen een eigenaar in de buurt was en het was toch behoorlijk warm“, zegt één van hen. “Dus we hebben niet getwijfeld en de politie verwittigd. We wisten namelijk niet hoe lang die auto hier nog zou staan.”

Eigenaar gezocht

De politie van Brugge kwam snel ter plaatse. Ze sloegen de ruit niet in, maar gingen op zoek naar de eigenaar van de wagen. “Het hondje zag er nog in goeie gezondheid uit, dus er was niet direct een reden voor drastische middelen“, zegt de woordvoerder. “We contacteerden de eigenaar en die bleek op consultatie bij de huisarts te zijn. Een half uurtje later was hij ter plaatse en kon de hond uit de wagen gehaald worden. Het dier verkeerde zeker nog in goeie gezondheid.”

Volgens de eigenaar stond de wagen wel in de schaduw, maar dat was dus niet het geval

De eigenaar excuseerde zich. “Hij besefte duidelijk dat hij fout was en was zelf behoorlijk onder de indruk“, klinkt het bij één van de vrouwen die politie opbelde. “Volgens hem stond de wagen wel in de schaduw, maar dat was dus niet het geval.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier