Honderdjarige uit Rollegem krijgt uitnodiging voor opening geboortebos

De brief was gericht aan de ouders van Gerard Schotte © AXV
Redactie KW

De dochters van Gerard Schotte vonden een wel heel vreemde brief in zijn brievenbus: hun vader werd uitgenodigd voor de opening van het geboortebos in Bissegem. “Een vergissing”, zo is te horen in het stadhuis.

Gerard Schotte verblijft al een paar jaar in woonzorgcentrum Biezenheem in Bissegem, maar hij is nog altijd eigenaar van zijn huis in Rollegem. Daar viel een uitnodiging van de stad Kortrijk binnen. “We vonden het meteen een beetje raar, want de geadresseerden waren de ouders van Gerard Schotte”, reageren de dochters.

Toen we de enveloppe hadden geopend, bleek het om een uitnodiging voor de opening van het geboortebos te gaan voor de Kortrijkse kinderen die in 2015 werden geboren. We snapten er niets van.”

Al snel hadden de kinderen van Gerard door wat er verkeerd was gelopen. “Op 12 november 2015 werd hij 100 jaar, straks viert hij zelfs zijn 101ste verjaardag. Wellicht werd die 100 door de computersoftware aanzien als een 0 en werd er daarom een uitnodiging verstuurd, zonder bijkomende controle.”

Boos zijn de dochters van Gerard niet. “Helemaal niet. Op het eerste moment waren we verbaasd, maar achteraf konden we er wel om lachen. En neen, ook al hebben we een uitnodiging, op 19 november zullen we niet present tekenen in het stadsgroen Ghellinck.”

Gerard Schotte
Gerard Schotte© AXV

Het is niet de eerste keer dat een eeuweling een dergelijke invitatie krijgt. Op het stadhuis was alvast te horen dat het om een vergissing ging. Hoe dan ook zullen op 19 november meer dan 900 bomen aangeplant worden, want zoveel Kortrijkzanen werden in 2015 geboren.

(AXV – Foto’s AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier