Honderdjarige Joanna Hoste gevierd op hete zomerdag in Stene

Op 26 augustus zette dochter Annie haar moeder Joanna Hoste in de bloemen met een grote taart. Ook kleindochter Martine Robin en voorzitter Sociaal Huis Vanessa Vens wensten de eeuwelinge proficiat. © BVO
Redactie KW

Bij haar dochter Annie Hindryckx vierde Joanna Hoste op vrijdagavond 26 augustus haar honderdste verjaardag.

“Joanna werd op 3 augustus 1916 in Torhout geboren”, laat haar enige dochter Annie weten.”Door agendaproblemen kon het feest pas vandaag 26 augustus doorgaan. Moeder diende in haar jonge jaren bij de toen erg bekende Oostendse dokter Vanhoutte in de Van Iseghemlaan. Zo leerde ze mijn vader Albert Hindryckx kennen. Mijn ouders trouwden in 1942 in de Sint-Jozefskerk. Vader was jarenlang schildersbaas. Het was de tijd van de bouw van tal van appartementen aan zee en er was werk in overvloed.”

Zelfstandig

“Mijn vader overleed 23 jaar geleden, maar ma bleef lang zelfstandig. Ze liep graag aan mijn arm door het stadscentrum van Oostende. Nu woont ze bij mij in de Oudstationstraat in Stene (Oostende), maar ook haar kleindochter Martine zorgt goed voor haar. De enige achterkleindochter heet Amber. Sinds enkele maanden verblijft moeder overdag in dagverzorgingscentrum Clémence Wante. Ze is er met voorsprong de oudste gast en beleeft er een aangename tijd”, aldus nog dochter Annie.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier