Honderdjarige Jenny Dufait houdt zonnig verjaardagsfeest in Oostende

De 100-jarige Jenny Dufait kreeg felicitaties van het stadsbestuur. © BVO
Redactie KW

Het leek wel zomer op de honderdste verjaardag van Jenny Dufait. De eeuwelinge vierde haar opmerkelijk feest deze donderdagmiddag 16 maart in Zorghotel Wellington.

Haar enige zoon Guy Nayaert bezorgt ons het levensverhaal van zijn moeder. “Ma werd in Oostende geboren midden de Eerste Wereldoorlog. Ze groeide op in de Northlaan, waar haar moeder een winkeltje uitbaatte. ‘s Zomers konden voorbijgangers er proeven van zelfgemaakt ijs. Tot voor de oorlog werkte Jenny in de Thermen, toen een kuuroord. Op het einde van het wapengekletter kookte ma in de Langestraat voor de Engelse soldaten.”

“In de loop van 1941 trouwde Jenny in Oostende met mijn vader Eugene, gestorven in 1979. Zelf heb ik nog twee zussen Anne-Marie en Maryse. Ons gezin woonde eerst in de Tarwestraat en later in de Stokkellaan. Moeder Jenny kon koken en naaien als de beste. De familie groeide aan met zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Sinds anderhalf jaar verblijft moeder in Zorghotel Wellington in de Nieuwpoortsesteenweg, waar ze herinneringen ophaalt dankzij de vele foto’s uit het familiealbum”, aldus nog haar zoon Guy Nayaert.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier