Honderden motoren palmen Grote Markt van Kortrijk in

Motoren palmen de markt in © JVGK
Redactie KW

In aanloop naar het Vlastreffen 2017 op 27 augustus verzamelden de motorrijders vrijdagavond voor de Vlastreffen Nocturne op de Grote Markt. Tezelfdertijd raakte bekend dat voorzitter Bart Denauw eind dit jaar stopt.

Motorliefhebbers kruisten het weekend van 25 augustus met stip in hun agenda aan. Dan vindt de 28e editie van het Vlastreffen plaats: met op vrijdag een Nocturne, op zaterdag het muziekfestival Road Rock en op zondag het eigenlijke Vlastreffen met een rondrit door Vlaanderen. Het is een van de belangrijkste motormeetings in de streek. Vrijdag om klokslag 18 uur werd het weekend in gang getrokken met de Nocturne. Honderden ‘motards’ toonden hun mooie machines en maakten in groepjes van 20 een rit van 30 kilometer door Kortrijk. De start van de rondrit lokte behoorlijk wat volk.

https://www.youtube.com/watch?v=mvn1Nq8nTgI

Bart Denauw neemt afscheid

Ontslagnemend voorzitter Bart Denauw
Ontslagnemend voorzitter Bart Denauw© JVGK

Het is een schitterende tijd geweest

Tezelfdertijd raakte bekend dat huidig voorzitter Bart Denauw er eind dit jaar mee stopt. Bart volgde in 2014 stichter, organisator en voorzitter André Vandenbroucke op. “Ik stop met spijt in het hart en zonder ruzie of woordenwisseling. Laat dit duidelijk zijn. De enige reden is dat het werk rond het Vlastreffen zelf en mijn beroepsbezigheden niet meer te combineren is”, zegt Bart, die beroepshalve zaakvoerder is van dlighting, een zaak rond designverlichting en verlichtingsadvies. “Ik heb het bestuur een tijdje geleden ingelicht en via ons boekje laten weten dat ik eind dit jaar stop. Ik behartig nog de zaken tot eind dit jaar.” Definitief gedaan? “Ja, ik zal zelfs geen bestuurslid meer zijn. Het is een schitterende tijd geweest.” Bart wordt begin 2018 opgevolgd door huidige bestuursleden Delphine Vanneste en Regnier Bultinck, manager van de Kortrijkse Rijschool.

De nieuwe voorzitters : Delphine Vanneste en Regnier Bultinck
De nieuwe voorzitters : Delphine Vanneste en Regnier Bultinck© JVGK

(Peter Van Herzeele/foto’s en video JVGK)