Honderden kerstmannen op de loop in centrum Ieper

Redactie KW

Vrijdagavond om 19 uur stipt werd de start gegeven van de tweede uitgave van de Santa Claus run.


Op vrijdagavond 19 december konden 750 kerstmannen en -vrouwen zich uitleven tijdens de Santa Claus Run. “We organiseren dit evenement om sporters naar buiten te lokken en om reclame te maken voor Ieper”, zegt Ronny Outtier, organisator en voorzitter van de Lokomotief-Runners.

Honderden kerstmannen op de loop in centrum Ieper


Om 19 uur luidde de kerstmanbel de tweede editie van de Santa Claus Run op gang. Alle deelnemers liepen in kerstman- of kerstvrouwpak en konden kiezen tussen één rondje (2,8 km) of twee rondjes (5,6 km) door het centrum van Ieper. Voor een deelnameprijs van 8 euro kreeg men vóór de run een kerstpak en erna een goodiebag. De sfeer op de Grote Markt werd vanaf 20.15u verzorgd door de covergroep Mini-Maxi Band. De start van het bouw- en schoolverlof vormt de aanleiding van het gebeuren. De opbrengst van de run gaat naar Akabe de Iris in Poperinge. Dat is een regionale scoutsafdeling voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een leerstoornis, verstandelijke of meervoudige beperking.

Ronny is tevreden. “We hebben ons quotum van 750 lopers gehaald. Ik bedank onze 160 clubleden die meeliepen en meewerkten om alles perfect te laten verlopen. Volgend jaar mikken we waarschijnlijk op nog meer lopers.”

(TP – Foto’s EF/TP)

>> Bekijk (vanaf zaterdag) ook de fotospecial van de Santa Claus Run!