Hondenwandeling voor Levensloop

Redactie KW

Op 23 augustus organiseert De Trouwe Hond een hondenwandeling. De opbrengst gaat ‘Levensloop’, een initiatief van de Stichting tegen Kanker.

“Luc Ruysschaert, een van de initiatiefnemers van het Levensloop-weekend in Kortrijk, vroeg me of ik met een paar leden van de hondenclub wou deelnemen aan een 24 uren-wandeling”, vertelt Mathieu Demeulenaere, trainer bij De Trouwe Hond in Lauwe. Levensloop is een initiatief van de Stichting tegen Kanker om geld in te zamelen. Tijdens deze actie moeten groepen mensen de klok rond wandelen, lopen of fietsen. Steeds moet één iemand van de groep op het parcours aanwezig zijn.

Nieuw initiatief

“Ik was enthousiast, maar vond in de club onvoldoende leden positieve respons. Wel wilden ze mee een andere activiteit op poten zetten ten voordele van Levensloop. Zo zijn we op het idee gekomen om een hondenwandeling te organiseren.” Mathieu, zijn vrouw Silvie Tahon en een andere trainer van de hondenschool Jeroen Deblaere stippelden zo twee wandelingen uit. “De wandelingen zin voor iedereen die graag wandelt en meteen ook een goed doel wil steunen. De eerste tocht is zo’n 5 à 6 kilometer lang en is perfect te doen voor gezinnen, al dan niet met kinderen in de buggy en rolstoelgebruikers. De tweede is 15 kilometer lang en is landelijk. Er zijn ook plaatsen waar de honden even vrij kunnen lopen.” Deelnemen aan de wandeling kost 5 euro. De opbrengst wordt doorgestort aan Levensloop Kortrijk. Mathieu noemt de hondenwandeling ‘Hond voor Mens’. Hij hoopt dat de eerste editie van zijn initiatief een succes wordt zodat het volgend jaar opnieuw kan plaatsvinden. Meer info op: Facebookpagina Hond voor Mens, 0472 72 68 27.

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie het Kortijks Handelsblad