Hondenwandeling steunt getroffen gezin uit Sijsele

De aanwezigen namen hun honden mee en deden een wandeling in de buurt. © MM
Redactie KW

Honderden sympathisanten zijn zondagmiddag samengekomen in Sijsele om het gezin van Philippe Mus en Heidi De Busschere een hart onder de riem te steken.

Tijdens een benefiet lieten de aanwezigen hun ongenoegen over de beslissing van de rechter – die oordeelde dat de familie hun honden verplicht moest wegdoen – duidelijk blijken. De politie hield op afstand een oogje in het zeil tijdens de hondenwandelingen. “De steun is hartverwarmend. Nooit gedacht dat zoveel mensen ons zouden steunen”, zegt Philippe.

Het initiatief bleek alvast een schot in de roos. Op het nabijgelegen speelplein kwamen mensen uit het hele land samen om de situatie symbolisch aan te kaarten. Ze vinden het schandalig dat de rechter een dwangsom oplegde van 250 euro per dag dat de honden thuisbleven. Het gevolg van een aanslepende burenruzie. De drie honden zitten nu bij een gastgezin. “Alles bij elkaar heeft die zaak ons al 20.000 euro gekost. Maar we geven niet op. We willen onze honden zo snel mogelijk opnieuw thuis. De steun van alle aanwezigen is een extra motovatie”, aldus Philippe.

De aanwezigen namen hun honden mee en deden een wandeling in de buurt. Dat gebeurde op vraag van de politie in kleine groepjes om commotie met de klagende buur te vermijden. Aan het huis van het getroffen gezin hangt een spandoek om de zaak aan te kaarten.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier