Hommage aan Marie-Lou Seneca in Centrum De Calidris in Westende

Redactie KW

Naar aanleiding van het overlijden op 5 september van amateurkunstenares Marie-Lou Seneca vindt in Centrum De Calidris een hommage plaats op zaterdag 29 en zondag 30 november.


Het plotse overlijden van Marie-Lou Seneca (69) bracht op 5 september een grote schok teweeg in kunstminnend Middelkerke. Marie-Lou, afkomstig uit Brussel, kwam zeven jaar geleden naar Westende en bouwde er een grote vrienden- en kennissenkring op. Ze was actief lid van de plaatselijke seniorenvereniging, ging regelmatig fietsen en wandelen en verwierf als amateurkunstenaar grote vermaardheid. Toen Marie-Lou nog in Brussel woonde, was ze een gemiddelde hobbyiste wat schilderen betreft. “Vier jaar geleden sloot ze zich aan bij twee amateurkunstverenigingen, Kreativa Westende en schildervereniging Palet, waar ze zich in een mum van tijd ontplooide tot creatief kunstenaar en lesgeefster”, zegt Frieda Moerman. Samen met haar man nam ze het initiatief om een hommage aan Marie-Lou te organiseren in samenwerking met de verenigingen Kreativa en Palet en met de logistieke ondersteuning van gemeentelijke diensten.

300 kunstwerjes en 200 wenskaartjes

Frieda Moerman had sinds het overlijden van haar vriendin en in de voorbereiding van de tentoonstelling regelmatig contact met de kinderen van Marie-Lou. “Ze wisten dat hun moeder in Westende schilderde, maar beseften niet dat het zo’n impact had op haar nieuwe leven dat ze er had opgebouwd. Ze houden eraan om iedereen te danken die geholpen heeft aan het openbloeien van hun mama”, zegt Frieda Moerman.

Op de tentoonstelling zijn een 200-tal wenskaartjes en ruim 300 mooie kunstwerken te genieten in allerlei afmetingen, met of zonder kader. De toegang is gratis, zaterdag van 13 tot 18 uur, zondag van 10 tot 18 uur.

(LC-foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier