Hoeveel keer kan Lauwenaar Tim de Kemmelberg bedwingen?

Voorlopig staat hij nog in zijn woonkamer, maar in maart wil Tim Tim Lowagie zoveel mogelijk de Kemmelberg beklimmen. © WO
Redactie KW

Tim Lowagie (27) uit Lauwe bedwingt in maart de Kemmelberg. Niet één keer, twee keer maar liefst zoveel mogelijk keer. Hiermee wil de leerkracht aardrijkskunde van de Prizma Middenschool in Izegem aandacht vragen voor cleane kleren en betere werkomstandigheden voor textielarbeiders wereldwijd. Hij vond de inspiratie bij zijn idool Philippe Gilbert.

“Ik zag vorig jaar een Facebookbericht waarin Philippe Gilbert een charter voor cleane en duurzame sportkleren ondertekende”, vertelt Tim, “Ik ben toen op zoek gegaan en ontdekte tot mijn verbazing dat hier in België geen duurzame sportkledij te vinden is. Zelfs op het internet moet je al heel goed zoeken en vaak is de prijs ook redelijk hoog. Ik besloot dan maar om via een leuke actie aandacht voor deze materie te vragen. Het geld dat ik met de actie ophaal, schenk ik aan wereldsolidariteit die samen met haar partners de cleane klerencampagne ondersteunt.”

Hard trainen

“Ik heb in het verleden veel gekoerst en ook nu train ik mee met het Skylux Cyclingteam waarbij we toch al ferme ritten van 170 kilometer achter de kiezen hebben”, geeft Tim mee. “Ik plan binnenkort ook een uitstap naar de Ardennen om me wat op het klimwerk voor te bereiden. Natuurlijk zijn daar geen kasseien zoals op de Kemmelberg, maar die verteer ik wel goed. Ik leg een rondje af van 3,3 kilometer waarbij ik telkens de westkant van de berg bedwing. Daarbij overbrug ik een hoogteverschil van 98 meter. Ter vergelijking: bij de Mont Ventoux zijn dat er 1.600 meter.”

“De exacte datum maken we pas enkele dagen voor het event via Facebook bekend”

Ik heb geen idee hoeveel keer ik de Kemmelberg op kan. Veel hangt natuurlijk van het weer af. Een zonnige dag versus een winderige regendag kan een groot verschil maken. Vandaar dat we de exacte datum pas enkele dagen voor het event via de Facebookpagina zullen bekendmaken. Maar het wordt in alle geval in maart.”

De beklimming van de Kemmelberg is de eerste actie die Tim voor een goed doel opzet. “Ik zie dus wel of er nog zullen volgen. Het hangt uiteraard van het succes van deze actie af. Maar, als de kans zich voordoet, ben ik natuurlijk altijd bereid om te helpen met andere acties voor goede doelen”, aldus Tim.

Steunen

Wie Tim een bedrag wil schenken kan dat op verschillende manieren. Je kan een vrijblijvend eenbedrag geven ofwel een gokje wagen op hoeveel keer Tim de Kemmelberg op geraakt. Online via https://wereldsolidariteit.dono.be/actie/kemmelberg-challenge-2 of via Facebook https://www.facebook.com/KemmelbergChallengeTimLowagie/.

(Tim Ghillemyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier