Hoekwoning maakt plaats voor achttien flats in Geluwe

In de Ieperstraat komen naast elkaar twee nieuwe appartemensblokken. Aan de ene kant tien flats, aan de andere kant acht. De leegstaande hoekwoning wordt gesloopt. (EDB-foto MV)
Redactie KW

In de Geluwse Ieperstraat komen naast elkaar twee nieuwe appartemensblokken. Aan de ene kant gaat het om tien flats, aan de andere kant acht. De leegstaande hoekwoning wordt gesloopt. Het gaat om twee afzonderlijke bouwprojecten van twee verschillende initiatiefnemers.

De locatie bevindt zich op het kruispunt van de Kapelle- en Groenesprietstraat. Het schepencollege keurde intussen voor beide projecten de aanvraag voor een bouwvergunning goed. “Damman Construct uit Olsene voorziet daar de bouw van tien appartementen”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Bert Verhaeghe (Open VLD). “Het gaat om twee bouwlagen en een dakverdieping. Tijdens het openbaar onderzoek werd geen enkel bezwaar ingediend.

Er zijn ook elf open carports voorzien. De parkeerproblematiek die met het bouwen van dergelijke appartemensblok gepaard gaat, wordt dus op het eigen terrein opgelost. Er wordt ook ruimte voorzien om fietsen te stallen. De nieuwbouw wordt uitgevoerd in kleinschalige materialen die de korrel van de omgeving volgen en respecteren. Elke flat heeft een eigen terras of tuin.”

De woning op de hoek wordt afgebroken. Lintoo Projects uit Tielt gaat er acht flats met één tot drie slaapkamers bouwen. Het wordt residentie Marcella. Alle leefruimtes en terrassen zullen volledig zongericht zijn. Er zijn ook acht carports met private berging voorzien. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier