Hoekcomité wil Sint-Rafaël nieuw leven inblazen

Redactie KW

Inwoners van de Sint-Rafaëlsparochie hebben een nieuw feestcomité opgericht, het Hoekcomité. Op zaterdag 6 juni organiseren zij de hoekfeesten.

“Naast de Sint-Rafaëlclassic tijdens de Izegemse kermisweek werd er niet veel georganiseerd”, vertelt ondervoorzitter Jan Hoorne. “Daar besloten enkele inwoners nu samen iets aan te veranderen. Het Hoekcomité is sinds vorig najaar een feit.”

Hun eerste activiteit is op 6 juni. “Dan gaan we vanaf 5 uur ‘s ochtends van start met onze rommelmarkt. ‘s Namiddags is er veel kinderanimatie met onder meer een clown, een springkasteel, grime, enz. ‘s Avonds komt er een tent in de Zaligmakerstraat waar mensen kunnen aanschuiven voor een gezellige barbecue. Daar kunnen zowel inwoners als sympathisanten terecht, want D’hoekfeesten zijn er voor iedereen. Achteraf staat er nog een artiest en een dj op de planning.”

Vrijwilligers

De reacties van de buurtbewoners waren alvast positief. “Gelukkig kunnen we ook rekenen op de steun van de stad, heel wat sponsors en een grote bende vrijwilligers die zich op 6 juni uit de naad zullen werken.” (DDH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Izegem