Hobbyclub en zussen slaan handen in elkaar voor tentoonstelling in het Koetshuis

© JE
Redactie KW

Sinds 1 februari vormt het Koetshuis in Park Casier het decor voor de tentoonstelling van Hobbytime Lerouge uit Ooigem. Je kan er ook de werken zien van zussen Rita en Roos Waelkens.

De tentoonstelling loopt nog tot en met maandag 5 februari, telkens van 14 tot 18 uur. Hobbytime Lerouge is een atelier in Ooigem waar cursisten verschillende workshops kunnen volgen. Carine Vanwynsberghe heeft er de leiding. Ze krijgt creatieve ondersteuning van Fabienne, die de workshops geeft. “Het is de bedoeling dat de tentoonstelling laat zien welke werken je bij Hobbytime kan maken“, klinkt het. “Zo zien mensen meteen waarvoor ze kunnen inschrijven.”

Canvassen

Het aanbod van Hobbytime Lerouge wordt aangevuld met kunstwerken van de zussen Waelkens: Roos uit Izegem en Rita uit Waregem. Op artistiek vlak is het een druk jaar voor hen. “In oktober namen we deel aan ‘Buren bij kunstenaars’ en nu is er alweer de volgende expo. Ik stond erop om met nieuw werk naar buiten te komen, net als mijn zus Roos. Dat wil zeggen dat ik veel geschilderd heb”, vertelt Rita. Ze pakt onder meer uit met kleine canvassen met leuke illustraties. “Ideaal voor een kinderkamer of om cadeau te doen voor een communie”, vult ze aan. “Elke canvas heeft heel brede zijranden, dat oogt mooier. Elke tekening heeft trouwens een bijhorend kort verhaaltje of versje. En ik merk dat mensen dat echt appreciëren, zo’n extraatje.”

(JE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier