Historische samenwerking tussen drie gemeenten voor nieuw zwembad in Wielsbeke

De drie burgemeesters en schepenen van Sport zijn blij met het akkoord. V.l.n.r. herkennen we Koenraad Degroote en Philip Vanhaesebrouck uit Dentergem, Karl De Clerck en Marc Tieberghien uit Oostrozebeke en Jan Stevens en Rachida Abid uit Wielsbeke. © CP
Redactie KW

De gemeenten Wielsbeke, Dentergem en Oostrozebeke zullen samen een nieuw zwembad bouwen. Dat komt er op de plaats van het huidige openluchtzwembad in Wielsbeke. Woensdagavond ondertekenden de drie partijen het samenwerkingsakkoord. “Een historisch moment”, klinkt het.

De huidige milieuvergunning van het binnen- en buitenzwembad loopt tot 2023. Wielsbeke wou een andere richting uit met het zwembad. “Twee jaar geleden zaten we samen met Dentergem, Oostrozebeke en Zulte rond de tafel voor een nieuw zwembad. Zulte haakte af. Nu zullen we met drie gemeenten het nieuw zwembad bouwen en uitbaten. Wij investeren twee miljoen euro, Dentergem en Oostrozebeke elk één miljoen“, zegt Wielsbeeks burgemeester Jan Stevens (CD&V). De inbreng per gemeente werd berekend op basis van het aantal bezoekers van de zwemlessen.

Buitenzwembad verdwijnt

Het nieuwe binnenzwembad zal 10 meter breed zijn en 16,66 meter lang. Drie lengtes zijn dan 50 meter en de lengte van een zwembrevet. “We zullen het zwembad bouwen vanaf 2022 naast het huidig binnenzwembad. Dan kunnen de zwemlessen geen jaar stil liggen. Het buitenzwembad zal dus verdwijnen”, legt Stevens uit. Zowel het binnen- als het buitenzwembad staat er sinds begin jaren 70. Een stukje geschiedenis verdwijnt dus uit Wielsbeke. “We besloten te focussen op zwemlessen, in schoolverband, maar ook buiten de schooluren. Daarnaast zullen andere activiteiten zoals aquagym of seniorenzwemmen blijven doorgaan“, besluit Stevens.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier