Hilde Desmet uit Houthulst wint publieksprijs Vrouwelijk Talent op het Platteland van KVLV

Hilde Desmet stond vorig jaar al in de kijker met het programma '2013'. (Foto DCJ) © (Foto DCJ)
Redactie KW

Hilde Desmet heeft de publieksprijs van Vrouwelijk Talent op het Platteland gewonnen, een wedstrijd georganiseerd door de KVLV. De prijs van 2.000 euro gaat volledig naar Duurzame Donderdagen, een project op de boerderij van de familie Latré.

De prijsuitreiking van Vrouwelijk Talent op het Platteland vond plaats op de Ladies Fair op zaterdag 29 maart in Flanders Expo in Gent. “Toen ik januari de site van de wedstrijd bezocht, zag ik dat er 43 genomineerden waren over heel Vlaanderen”, vertelt Hilde. “Ik dacht meteen dat ik niet zou kunnen opboksen tegen die anderen. Ik stelde me kandidaat voor de publieksprijs en hoopte dat mijn familieleden voor mij zouden stemmen. Een mooi persartikel en mijn deelname aan het VIER-programma ‘2013’ stuwden mijn stemmentotaal de hoogte in. Na een week hadden al 1.000 mensen voor mij gestemd.”

Nipt gewonnen

“Ik stond de hele tijd aan de leiding, maar drie dagen voor het afsluiten van de stemming dacht ik dat het over was”, vervolgt Hilde. “Ik lag plots op achterstand. Toen heb ik iedereen opgebeld die ik ken. In die drie dagen kreeg ik er nog 500 stemmen bij. Op de prijsuitreiking was het bang afwachten. Iedereen was ervan overtuigd dat ik zou winnen, maar zelf wilde ik het eerst van de jury horen. Volgens de jury was het heel nipt, maar haalde ik het met iets meer dan 2.700 stemmen.”

Duurzame Donderdagen

“Ik wil iedereen van harte bedanken die voor mij heeft gestemd. Het geeft me een enorm goed gevoel dat de mensen meeleefden en me steunden. De mensen in de winkel waren blij voor mij en vertelden dat ik beloond ben voor al het werk dat ik doe. De prijs van 2.000 euro gaat volledig naar Duurzame Donderdagen, het project van Koen Heughebaert. Vorig jaar bouwden we een klaslokaal boven de koeienstal. Koen is leerkracht en begeleidt de leerlingen van scholen die onze hoeve bezoeken. Het doel is om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de boerenstiel en aandacht te vestigen op lokale productie van voedsel”, besluit Hilde. (DCJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier