Hilde Crevits gaat woensdag de halve marathon lopen in Ploegsteert

GF
Jos Remaut

De 35ste editie van de Course du Souvenir krijgt hoog bezoek nu woensdag 11 november : Vlaams vice-minister-president Hilde Crevits zal er starten voor de 21 kilometer.

Al vele jaren is Hilde Crevits een verwoed loopster, ze vindt er ontspanning en soms ook inspiratie in. Af en toe neemt ze ook deel aan een wedstrijd, maar het is de eerste keer dat ze, als alles goed gaat, een halve marathon zal lopen.

In oktober vorig jaar was Hilde Crevits als officieel genodigde aanwezig op de plechtigheid van het Lichtfront, aan het memoriaal van Ploegsteert, en daar raakte ze echt wel onder de indruk van het litteken dat de oorlog hier achterliet. Maar ook de schoonheid van de streek en de charme en warmte van Ploegsteert ontging haar niet, dus leek het haar wel wat om deel te nemen aan de grote loop die in het kader van de oorlogsherdenking jaarlijks in Ploegsteert georganiseerd wordt. En het parcours van die loop gaat nu overigens ook door het domein van het nieuwe interpretatiecentrum ‘Plugstreet 14-18 Experience’, dat de buurt rond het oorlogsmemoriaal een hele nieuwe dynamiek geeft.

Hilde Crevits is zich samen met een groepje al sinds deze zomer intensief aan het voorbereiden. Met hun deelname sponsoren Hilde Crevits en Co trouwens ook Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier