Hevige regenval zet landbouwbedrijf in Koekelare onder water

De hevige regenval zette een landbouwbedrijf onder water. © Foto Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De hevige regenval heeft een landbouwbedrijf in de Eernegemstraat in Koekelare dinsdag onder water gezet. De brandweerpost en enkele loonwerkers kwamen het water wegpompen. In de Eernegemstraat gold een tijdlang beurtelings verkeer.

“Het heeft vannacht en vanmorgen veel geregend”, vertelt postoverste Dries Depreitere van brandweerpost Koekelare. “Daardoor is een beek overstroomd en werd een landbouwbedrijf onder water gezet. De brandweer is dan ook gaan pompen, met de hulp van enkele loonwerkers, die kwamen met hun aalbakken.”

Het water werd weggepompt van het landbouwbedrijf, over de straat, richting de gracht. Daarom gold een tijdlang beurtelings verkeer in de Eernegemstraat. “We konden de slang niet over de hele rijweg leggen, want dan zou het verkeer helemaal niet door kunnen”, aldus nog de kapitein. “Maar het was nodig dat we ingrepen. Want mochten we niet gepompt hebben, dan zou de straat misschien sowieso blank gestaan hebben.”

De brandweerlui kregen dinsdagmorgen om 7.30 een oproep binnen. Omstreeks 14 uur waren ze klaar. “We zijn nog naar Veurne moeten rijden om extra zandzakken”, weet de postoverste. “Nu, het is niet de eerste keer dat we op die plaats kwamen. Het is een kritisch punt. De gemeente en de provincie bekijken nu wat ze kunnen doen met die beek, zodat ze niet meer zo snel overstroomt.”

Het water werd over de straat richting gracht gepompt.
Het water werd over de straat richting gracht gepompt.© Foto Coghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier