Hevige culinaire concurrentie op oudejaarsavond in Oostende

Redactie KW

Opvallende tendens in de Stad aan Zee: overal kan je de overgang naar 2015 vieren met topgastronomie.

Oudejaarsavond wordt meer dan ooit gevierd in stijl. Een gewone dj met de nodige ambiance is passé. In Oostende wedijveren drie grote evenementen met elkaar op vlak van absolute topgastronomie.


Exclusief menu in Wellingtonrenbaan

Organisatoren Kevin Beirens en Jan Mortelmans pakken uit met New Years Eve Deluxe. Wie de overgang van 2014 naar 2015 wil meemaken op een unieke locatie, kan opnieuw naar de Wellingtonrenbaan. Het evenement is aan de derde editie toe en was vorig jaar helemaal uitverkocht. “We lokten toen maar liefst 2.000 feestvierders naar de Hippodroom. Ook onze eerste editie was een onovertroffen succes. We werken met heel wat talent van bij ons. Zo konden we topchefs Willem Hiele en Floris Pancoucke strikken voor een exclusief menu. De Oostendse artiesten DiMaro en B-Kay zorgen voor de muzikale ambiance”, klinkt het.

Hevige culinaire concurrentie op oudejaarsavond in Oostende


Stéphane Buyens kookt in Kursaal

Kursaal Oostende doet er nog een schepje bovenop en pakt uit met een viergangendiner. “Het diner wordt dit jaar gecreëerd door sterrenchef Stéphane Buyens van het tweesterrenrestaurant Le Fox uit De Panne, goed voor een prijskaartje van 129 euro per persoon. Verder kan je vanavond genieten van een optreden van De Soul Brothers. Het Kursaal verwacht meer dan 2.500 feestvierders”, laat adjunct-manager Gwen Nys weten.

Hevige culinaire concurrentie op oudejaarsavond in Oostende


Tafelen met CO²-effecten

Het derde grote initiatief op oudejaarsavond vindt plaats in Club Nice in de Langestraat. De club slaat de handen in elkaar met Black Event voor New Year’s Eve 2015. “Op oudejaarsavond stellen we het aanpalende restaurant ter beschikking van feestvierders die eerst nog hapje willen eten. Een deel van het restaurant houden we vrij voor toeristen en late beslissers. Vanaf 22 uur barst het feest dan los in Club Nice. Om de jaarwissel goed in te zetten voorzien we extra verlichting, CO²-effecten, confetti en een spectaculaire countdown op onze schermen”, weet initiatiefnemer Niek Calcoen.

(MF – foto’s MF)