Heuvelland lanceert ‘de kleine Piconroute’

De Piconroute in Heuvelland is een feit. © EF
Redactie KW

Na de wijn en de wiet promoot de Dienst voor Toerisme van Heuvelland nu ook de Picon als gekend product uit hun streek.

Ze werkte daarvoor een toeristisch arrangement uit voor wandelaars en fietsers: ‘Een Heuvellandse Piconconfrontatie’. Tijdens een tocht die vertrekt vanaf de Redmonds Irish Pub in Loker maken de deelnemers kennis met dit streekaperitief, maar ook met de pracht van Heuvelland. Renata Bruggeman kruipt in de rol van kruidenvrouw Zientje en vertelt de deelnemers doorheen de tocht over de geschiedenis van de Picon en weetjes over de streek. Uiteraard wordt er regelmatig gepauzeerd en bij iedere tussenstop mogen de deelnemers zich verwachten aan een proevertje. De tocht eindigt waar hij begon – in de Ierse pub in het centrum van Loker – waar de bezoekers hun laatste Picondrankje kunnen nuttigen tijdens enkele volksspelen.

Te voet of met de fiets

De eerste uitwerking van het arrangement is de small versie. Later volgen nog een medium- en large tocht, waarvoor de landsgrens zal overschreden worden. De afstand van de kleine Piconroute gaat over een drie- à viertal kilometer en kan zowel te voet als met de fiets afgelegd worden. Het nieuwe arrangement kan je boeken voor groepen vanaf 10 peronen aan 16,50 euro per persoon en duurt twee-en-een-half uur. Groepen vanaf 20 personen betalen een euro minder per persoon. Kinderen en BOB’s volgen de route mee voor 13,50 euro.

(SGW)

Meer informatie en reservaties bekom je bij Toerisme Heuvelland, viatoerisme@heuvelland.be of op het nummer 057 45 04 55.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier