Heulse vrijwilligers delen stofmaskers uit op Tinekesfeesten

Redactie KW

Enkele Heulse vrijwilligers en de stad Kortrijk slaan de handen in elkaar om het stof dat opwaait met de heraanleg van Heuleplaats te bezweren. Op de avondmarkt van de Tinekesfeesten zal er een automaat aanwezig zijn waar de bevolking gratis een monddoek kan krijgen.

De heraanleg van Heuleplaats heeft al voor veel stof gezorgd en zal er nog meer doen opwaaien. De eerste fase is achter de rug, maar tot oktober 2018 zijn er nog vier fasen te gaan. Het werfverkeer zorgt voor een uitstoot van fijn stof, afkomstig van de uitlaatgassen van vrachtwagens en opwaaiend bodemstof. Komt daarbij dat de Tinekesfeesten als thema ‘De Sterre’ gekozen hebben. Deze bezorgen de feestgemeente dit jaar nog wat extra sterrenstof.

Een groep Heulse vrijwilligers en de stad Kortrijk zijn bezorgd om de gezondheid en snellen daarom ter hulp. Op de avondmarkt van de Tinekesfeesten zal een automaat staan. In ruil voor de uitgedeelde bonnen ontvangt men een antistofmasker. Deze worden verdeeld tijdens de openingsavond op donderdag alsook tijdens de avondmarkt op vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier