Heulse vrienden voor het leven

Redactie KW

Ze hebben elkaar leren kennen in jeugdclub Den Ast en 40 jaar later zijn ze nog altijd de beste maatjes. Ze kunnen het niet laten elkaar af en toe eens goed beet te nemen maar het is vooral de kameraadschap die centraal staat.

“We zijn in elk geval goed op weg om de uitdrukking, vrienden voor het leven letterlijk te nemen”, start Mark Dewaele het verhaal. “40 jaar geleden betekende uitgaan in Heule naar jeugdclub Den Ast gaan en daar hebben we elkaar leren kennen.”

De bende was nogal sociaal geëngageerd zoals ze zeggen. De vrienden waren allemaal lid van de Chiro en zetelden in het bestuur van Den Ast. Later zou ook nog de werkgroep Tinekesfeesten volgen. Heel veel mensen spreken nog altijd over het feit dat The Scabs meerdere malen zijn komen optreden in Heule. En dan had je ook nog Wim De Craene, Johan Verminnen en De Kreuners. “We hebben zelfs nog Urbanus te gast gehad en dat zal ik nooit vergeten”, vervolgt Mark. “Ik hield controle aan de toegang om te zien of iedereen betaald had, tot plots iemand met lang haar en een beetje een slordig uiterlijk zomaar binnenliep. Ik vatte hem bij zijn kraag en vroeg wat hij van plan was. Toen bleek dat dit Urbanus was… Het strafste is dat ik toen penningmeester was en hem na het optreden nog mocht gaan betalen ook. Hij herkende me onmiddellijk.”

(AL – foto AL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier