Heulenaar wint Habbekrats got talent in Kortrijk

In 't Hoekhuis van Habbekrats in Kortrijk vond vrijdag Habbekrats got talent plaats. © EDB
Redactie KW

In ‘t Hoekhuis van Habbekrats in Kortrijk vond vrijdag Habbekrats got talent plaats. Wesley Bostoen uit Kortrijk werd de winnaar.

Zo’n 250 jongeren kwamen op vrijdagnamiddag 6 november naar Kortrijk afgezakt voor Habbekrats got talent, met jongeren en begeleiders van alle Habbekratsafdelingen uit Vlaanderen en Brussel. 16 deelnemers waagden hun kans om hun talent te tonen. Na de voorstellingen van alle jongeren konden de aanwezigen kiezen welke jongere of groep jongeren een finaleplaats verdiende.

Drie finalisten waaronder één West-Vlaming

De drie winnaars van de voting mochten in de finale nog eens hun nummer brengen. Daaruit koos de jury de drie winnaars. De jury bestond uit Ian Ghysels uit Gent, Tine Vanwijnsberghe uit Gent, Moris Vandaele uit Gent en Emma Lauwers uit Brussel. Emma is één van de finalisten van The Voice.

Het dansnummer van Wesley Bostoen uit Heule viel het meest in de smaak. Wesley mocht zich de winnaar van de editie 2015 noemen. De twee andere finalisten waren Jordy uit Wetteren en het duo Yumall en Ahmed, ook uit Wetteren. Uit de prijzentafel die bestond uit tickets voor Walibi, gezelschapsspellen, sport- en muziekgerief, textiel en nog veel meer, koos Wesley de basketbal en een verzorgingsset. Ook alle andere deelnemers konden een prijs kiezen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier