Heule neemt afscheid van zusters Passionistinnen

Redactie KW

De Fatimakerk in de Moorseelsestraat in Heule – op de grens met Kortrijk en nabij het Guldensporenstadion – liep zaterdag helemaal vol.

Nochtans wordt de kerk volgende week definitief gesloten. Dat heeft te maken met het vertrek van de laatste zusters passionistinnen. Klooster en kerk werden 61 jaar geleden gebouwd. Tegelijk was de nieuwe Fatimaparochie geboren. Dit jaar bleven er in het klooster nog maar drie oudere zusters over. Intredes waren er allang niet meer en het grote kloostergebouw konden de zusters nog moeilijk onderhouden. Ze besloten uiteindelijk te vertrekken en hun intrek te nemen in het zorghotel H. Hart in Kortrijk, waar al enkele zusters verbleven.

Sluiting onvermijdelijk

Zaterdag had in de Fatimakerk een stijlvolle afscheidsviering plaats. De Kortrijkse deken Geert Morlion ging voor. Hij zei onder meer dat de sluiting van de kerk onvermijdelijk was. Daardoor worden in de nieuw gevormde parochie Sint-Marcus in Heule-Bissegem de weekendmissen helemaal herschikt.

Overste-zuster Jozefa sprak ook een afscheidswoord. Ze zei dat niet zozeer het afscheid van de gebouwen pijnlijk is maar vooral het afscheid van de mensen op de parochie, die ook opgeheven wordt. Na de viering kon iedereen op een receptie in het kloosterpand een laatste keer een praatje slaan met de graaggeziene zusters.

(NOM-foto NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier