Het zwembad van Veurne opent opnieuw de deuren

Thomas Ryckeboer (zwembadbeheerder en coördinator) en schepen van Sport Pascal Sticker bij het nog lege zwembad. © MVQ
Redactie KW

Op zaterdag 22 juli opent het Stedelijk Zwembad van Veurne opnieuw de deuren nadat de sluitingsperiode verlengd moest worden door de beslissing van de provinciegouverneur, die bezuinigingsmaatregelen voor het verbruik van leidingwater had opgelegd ten gevolge van de langdurige droogteperiode.

“Na afloop van het jaarlijkse onderhoud aan het zwembad van Veurne in de maand juni werden we geconfronteerd met een politiebesluit waardoor het opnieuw vullen met leidingwater noodgedwongen diende opgeschort te worden”, aldus schepen van Sport Pascal Sticker namens het stadsbestuur. Nadat de provinciegouverneur het licht op groen heeft gezet, werden op maandag 17 juli de waterkranen opnieuw opengedraaid in het zwembad. Het vullen, het chloreren en het op temperatuur krijgen van het water neemt een viertal dagen in beslag.

Overmacht

De opblaasbare hindernisbaan ‘Schatteneiland’, eerst gepland op 5 juli, wordt verplaatst naar woensdag 30 augustus als afsluiter van de zomervakantie. “Tot slot wensen wij ons te verontschuldigen voor ongemakken die deze overmachtssituatie teweeg heeft gebracht bij onze zwemmers. Zo werd er een zwemkamp afgelast en moest de Veurnse zwemvereniging met haar competitiezwemmers uitwijken naar een ander zwembad voor hun trainingen in het vooruitzicht van het kampioenschap”, besluit Pascal Sticker.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier