Het ‘mysterie van het telefoonkotjeskerkhof’ is ontrafeld

Olivier Petillion bij een rij afgedankte telefooncellen. Hij gaat er enkele 'herbestemmen'. © TOGH
Redactie KW

Langs de Brugseweg tussen Poelkapelle en Sint-Juliaan (richting Ieper) staan sinds enige tijd tientallen afgedankte telefooncabines.

Wie de afgelopen maanden langs de Brugseweg passeerde bij de zaak van ‘floraal vormgever’ Olivier Petillion, zal zich wellicht afgevraagd hebben wat al die telefooncabines op zijn koer deden. “Mijn broer Wim is zaakvoerder van container- en recyclagebedrijf Terga”, vertelt Olivier. “Dat bedrijf kreeg van Belgacom de opdracht om alle telefooncabines in ons land weg te halen en te recycleren, goed voor zowat 8.000 telefooncabines. Omdat hij geen plaats genoeg had om ze allemaal op te stellen, vroeg hij of hij er hier even enkele mocht zetten.”

Olivier wil alvast iets speciaals doen met enkele cabines. “Ik zou er graag een vijftal houden om in mijn wei te zetten”, legt hij uit. “De bedoeling is om in elk kotje een boom te planten die vervolgens zal groeien en een dikke stam krijgen. Het dak van de cabine gaat er dan natuurlijk af en op termijn krijg je dan een boom waarrond een telefoonkotje rond de stam zit. Dat heeft praktische voordelen. Als ik de bomen in een cabine plant, kunnen mijn schapen er niet aan om ze op te eten…”

Binnen een maand ongeveer zullen de telefooncabines weg zijn. Wie er zichzelf dus nog bij wil fotograferen – dat gebeurt er blijkbaar met de regelmaat van de klok – wacht dus best niet te lang meer.

(TOGH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier