Het mysterie van de Bellegemse natte plek

Redactie KW

Bellegemnaars vragen zich af wat er in de Ronsevaalstraat, dicht bij de grens met Wallonië gaande is. Een natte plek – zelfs bij aanhoudende droogte – doet vele wenkbrauwen fronsen.

We werden door lezers op de hoogte gebracht van de natte plek, die er zelfs bij 30 graden op het wegdek blijft liggen. We gingen ter plaatse op een moment waar er de weken ervoor geen druppel regen te zien was, en vonden inderdaad, in de Ronsevaalstraat aan het kruispunt met de Waalse rue du Sarpe een natte plek. In de rand van het nabijgelegen weiland is er ook water te zien.

Bij het Vlaams Kenniscentrum Water (VLAKWA) hebben ze er ook het raden naar van waar die natte plek komt. “Het kan over een verstopping gaan, maar het kan ook iets volledig natuurlijks – zoals een bron – zijn. Indien de Watergroep hiervan een melding krijgt, zullen ze zeker ter plaatse gaan om te onderzoeken wat de oorzaak van die natte plek is”, luidt het bij VLAKWA. Doordat de plek in een gebied tussen Wallonië en Vlaanderen ligt, weten we ook niet wie dat zal onderzoeken of oplossen.

(EDB- foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier