Het Kortrijkse Zomercarnaval is terug

Redactie KW

Op 21 juli wordt het Kortrijkse Schouwburgplein omgetoverd in een exotische festivalsite met veel foodtrucks, zuiderse muziek en animatie. “Iedereen zal zich snel in Rio aan de Leie wanen”, zegt Henri De Roo.

Drie jaar na het verdwijnen van Zomercarnaval Kortrijk hebben negen jongelui de handen in elkaar geslagen om de draad weer op te pikken. “Ons eerste zomerfestival is een eerste bescheiden aanzet. Ons budget is met 20.000 euro niet zo groot. Het is wel de bedoeling dat we nu het Zomercarnaval opnieuw op de kaart zetten en dat in de toekomst verder uitbouwen naar een Zomercarnaval zoals weleer. Nu ligt de focus op een festival”, duidt Ben Holvoet, de zoon van Frank Holvoet die het Zomercarnaval introduceerde.

We hopen de mensen aan het dansen te krijgen

“Voorlopig komt er geen grote straatparade tenzij enkele ambulante optredens in de aanpalende straten van het Schouwburgplein. Het plein wordt dit keer de vaste plaats van het exotisch evenement met veel zuiderse muziek, percussie- en salsagroepen en capoeira”, pikt Henri De Roo in. Van 11 tot 2.30 uur treden een hele rits groepen aan. Zo zijn er onder meer Pow Pow Movement, de Braziliaanse dj Drigao en de Kortrijkse dj Rakka (het alter ego van teamlid Nicolaï Possemiers), El Guapo, dj Bouba en Masai & the Roots.

“We hopen echt de mensen aan het dansen te krijgen. Bars en foodtrucks zorgen voor de nodige catering en er is veel animatie. We brengen zelfs palmbomen mee”, aldus Sheila Naghdipour. Het team bestaat verder uit Anne Marie Sanchez, Glenn Carette, Dieter De Clercq, Jurgen Masquelin, Nicolaï Possemiers alias dj Rakka en Tom Vanheuverbeke. Zij krijgen de medewerking van zowat 70 vrijwilligers. Het festival is gratis.

(PVH – foto TVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier