“Het is een cliché om te zeggen dat ze een hart voor iedereen had, maar bij Aagje was dat echt zo”

Redactie KW

Het overlijden van de 51-jarige lerares godsdienst Aagje Vandenberghe uit Beveren-Roeselare sloeg ook haar echtgenoot Tommy Vandendriessche (48) met verstomming.

Aagje Vandenberghe genoot van haar laatste dagen van een deugddoende vakantie in Chalon-sur-Saône in het Oosten van Frankrijk. Voor de leerkracht godsdienst aan het OLVH in Brugge was de vakantie dan ook gestart. Maar de 51-jarige vrouw kreeg plots last van buikpijn. Toen die maar bleef verergeren werd ze onwel. In het ziekenhuis bleek de ernst van de operatie al snel. Een eerste operatie in een ziekenhuis in de buurt bracht geen soelaas. Aagje werd naar een ander ziekenhuis overgebracht om door specialisten geopereerd te worden. Maar ook zij konden haar niet helpen. Ze stierf donderdagmorgen aan complicaties na een darmobstructie.

Tommy Vandendriessche (48), de echtgenoot van Aagje, haastte zich naar Frankrijk toen hij hoorde dat zijn vrouw in het ziekenhuis was beland. “Ik kon door het werk niet mee, maar ben direct geweest toen ik het hoorde”, zegt hij. “Ik heb haar nog gezien, maar ze lag in een kunstmatige coma. Ze leek wel aan duizend draadjes te hangen. En vier verplegers waren continu met haar bezig. Het was heel bevreemdend om haar zo te zien liggen.”

Herdenkingsdienst

Aagje gaf al zo’n twaalf jaar les in het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut. Voornamelijk in de afdeling Spes Nostra langs de Gistelsesteenweg. Maar de laatste jaren ook aan enkele klassen in de school in de Doornstraat. De school verstuurde al een brief naar alle leerkrachten en leerlingen. “Het slaat ons allen met verstomming”, schrijft Ann Opsomer, adjunct-directrice van Spes Nostra. “Ze had een groot hart voor alle leerlingen en was altijd bereid om een luisterend oor te bieden. Hopelijk kunnen we haar doen verder Tlleven in onze school door altijd te luisteren naar wat een ander bezighoudt en in iedere leerling en leraar het beste te zien. Bij het begin van volgend schooljaar zal in elk geval een herdenkingsdienst gehouden worden op school.”

Ook haar man en drie kinderen blijven verweesd achter. “Het is een cliché om te zeggen dat ze een hart voor iedereen had, maar bij Aagje was dat echt zo”, zegt haar man Tommy. “Heel wat mensen kwamen met hun verhaal en problemen naar haar. Ze was zo’n warme persoon.” Aagje en haar man waren ook lid van de liturgische gemeenschap De Lier in Brugge. Ook daar is de verslagenheid groot. De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag 22 juli in de Sint-Godelievekerk in Roeselare.

(TL – foto TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier