Het droomhuis van Claudia Allemeersch

Redactie KW

Bloemen, boeken en buitenleven: het zijn drie kernwoorden die de lifestyle én het huis van Claudia Allemeersch perfect samenvatten.

Dat de keuken het epicentrum in het huis is, kan amper verbazen. “Onze leefkeuken vormt echt het kloppende hart van onze woning, met het Aga-fornuis als absoluut centraal punt. Bij feestjes kunnen onze gasten met moeite in de woonkamer blijven zitten, ze scharen zich altijd rond het aanrecht terwijl ik aan het koken ben”, lacht Claudia.

“Tien jaar lang had ik mijn bloemenzaak Fiorini langs de Bruggesteenweg in Roeselare. Wij woonden toen in het huis aan de winkel. Aan een echte inrichting kwamen we niet echt toe, de woning was vooral praktisch”, opent Claudia. “Toen we op zoek gingen naar een eigen huis, kreeg ik een tip van een klant. Ze had het over een huis dat onlangs verkocht was maar pas weer te koop stond. Ik sloeg er weinig acht op. Enkele dagen later tijdens het eten vertelde ik erover tegen mijn man. Hij sprong meteen in zijn auto en kwam terug met het ‘te koop’-bordje in de koffer. Blijkbaar had hij voor het huis aan de Dwarsweg altijd al een boontje gehad en wou hij het deze keer absoluut kopen”, lacht Claudia. “Ik gaf mijn zegen en de dag erna gingen we al bij de notaris langs.”

Het oude huis dat het koppel kocht, werd afgebroken om een nieuwbouw in de plaats te zetten. In landelijke stijl, zoals de bouwvoorschriften het wilden. “Mijn vader werkte vroeger als aannemer en had dus pakken ervaring in ‘den bouw’. Steen per steen heeft hij ons huis gebouwd”, gaat Claudia verder. “Zijn hart en ziel liggen in onze woning. Dat maakt het voor mij extra waardevol.”

(JE)

Het volledige artikel lees je in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier