Het doek is gevallen over Countryclub Hof ter Velde in Meulebeke

Redactie KW

Ruim 35 jaar nadat Jan Vermeersch uit Emelgem en zijn echtgenote Mimmie zich settelden in de Meerlaanstraat in Meulebeke heeft de Countryclub de deuren gesloten.

Aanvankelijk runden Jan Vermeersch en Mimmie er een kinderboerderij, waarbij een voetbalveld hoorde. Heel wat liefhebbersploegen kwamen er voetballen. Toen werd er ook een BMX-terrein aangelegd en uiteindelijk startte het echtpaar met een heuse countryclub. Het was meteen een schot in de roos. Het Hof ter Velde groeide uit tot de ontmoetingsplaats van iedereen in de ruime regio die van country en western hield.

Toen Jan en Mimmie bij het begin van het nieuwe millennium met pensioen gingen, namen Gino Depypere en Karin de zaak over. Het Hof ter Velde bleef draaien, tot het koppel uiteen ging. Er volgde een faillissement, de site werd te koop gesteld en stond een lange tijd te verkommeren.

De volledige site werd nu opgekocht door het jonge koppel Brecht Van Hessche en Sara Vanneste. “We hebben zeven maanden gewerkt aan het woonhuis”, zegt Brecht Van Hessche. “De onmiddellijke omgeving hebben we onder handen genomen en ‘opgeklaard’. Wat we met de rest zullen ondernemen, wordt stilaan duidelijk. Het saloon zal afgebroken worden en op de plaats waar de dieren gestald stonden, willen we een atelier bouwen. Wat dat zal worden, verklappen we nog niet. In ieder geval is er hier nog een pak werk. En nee, het Hof ter Velde als country-, dans- of schuttersclub komt niet meer terug.”

(Luc-foto Luc)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 20 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier