Het Armenhof krijgt zomerbar en pony’s

Redactie KW

Stadsboerderij Kortrijk en vzw Jutte Paardje nemen van vanaf zaterdag 27 juni tot halfweg oktober hun intrek in Het Armenhof in Bissegem. De achterliggende 4,5 hectare grond werd verkocht aan Natuurpunt Kortrijk.

Komend weekend vindt de feestelijke opening van de zomerbar, die Kort-Bij zal heten, plaats. Kinderen zullen er gratis een ponyritje kunnen meepikken. Op zondag kan iedereen er picknicken en simpelweg genieten van de sfeer op de site.

Vanaf dit weekend tot midden oktober kan je elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag genieten van een drankje en deelnemen aan allerlei activiteiten en workshops op Het Armenhof.

Dat de Stadsboerderij Kortrijk en vzw Jutte Paardje hun intrek in Het Armenhof nemen, is het gevolg van een oproep die de stad en het OCMW lanceerden met betrekking tot een tijdelijke invulling van de hoeve.

Realisatie stadsgroen in Bissegem

De hoeve blijft eigendom van het OCMW dat eveneens eigenaar was van de achterliggende 4,5 hectare grond. Het OCMW heeft die gronden nu verkocht aan Natuurpunt Kortrijk. Kostenplaatje? 156.643 euro. Dat bedrag is deels afkomstig uit het Groenfonds dat werd opgericht ter compensatie van de ontwikkeling van LAR-Zuid. Die verkoop is dus een eerste stap in de realisatie van stadsgroen in Bissegem. Twee andere focusgebieden van het Groenfonds zijn de Leiemeersen-Kruiskouter (eveneens in Bissegem) en de Venning in Kortrijk.

Met tijd zal de hoeve een nieuwe en definitieve invulling krijgen, sowieso zal het een publiek karakter hebben. De Bissegemnaren zullen maximaal bij die beslissing betrokken worden.

(EDD-foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier