Heren hebben nu hun eigen afdeling bij 'Televestiaire' in Roeselare

14/10/16 om 07:02 - Bijgewerkt om 11:50

Zij kunnen er terecht voor tweedehands kledij, maar ook voor een sociale babbel bij een van de vele vrijwilligers.

Heren hebben nu hun eigen afdeling bij 'Televestiaire' in Roeselare

© STEFAAN BEEL

Zo'n half jaar geleden kende de televestiaire dankzij de vzw Mensen Helpen Mensen een doorstart in de Noordstraat 148. Al snel won het initiatief aan bekendheid. Zowel bij de klanten die vroeger richting het CAW in de Ieperstraat trokken, als bij de Roeselaarse bevolking die met een groot hart tweedehands kledij, speelgoed, enz. binnenbrengen ten gunste van zij die het in de maatschappij minder goed hebben.

Zij kunnen er terecht voor kledij, maar ook voor een sociale babbel bij een van de vele vrijwilligers. De eerste maanden viel het op dat de televestiaire minder bezocht werd door heren, wat geleid heeft tot de creatie van een herenafdeling op de bovenverdieping. Dit blijkt een groot succes. Mannen kunnen er ongestoord kledij zoeken. De verkoopcijfers liegen er niet om. Voor de klanten is de kledij natuurlijk de eerste reden van hun bezoek, maar voor sommigen is het ook het doorbreken van een isolement. De realisatie van Televestiaire is mogelijk dank zij de inspanningen van velen. Dit project werd gerealiseerd o.a. met de steun van het Fonds 't Muzenestje, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

(TD-foto SB)

>> https://www.facebook.com/mensenhelpenmensenroeselare

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!