Herdershond die kitten doodbeet, doodde eerder ook al een andere kat: politie start onderzoek

26/07/17 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:45

Een jaar geleden beet de Duitse herder ook al de kat van de buren dood, tijdens een gelijkaardig voorval.

Herdershond die kitten doodbeet, doodde eerder ook al een andere kat: politie start onderzoek

Het artikel op KW.be zorgde dinsdagnamiddag al voor veel beroering. Een loslopende Duitse herder had er een jong katje te pakken gekregen en vervolgens doodgebeten. Naar verluidt liet de man zijn hond geregeld loslopen op het plein tussen de Ange Angillisstraat en de Monseigneur De Haernestraat, om het dier te trainen. Er kwam aanvankelijk echter geen pv omdat de eigenaar van de hond beweerde dat zijn hond zich had losgerukt en er verder geen bewijzen waren.

De eigenaar van het katje vertelde evenwel dat diezelfde hond een tijd geleden ook al eens een klein hondje doodbeet. Woensdag bleek bovendien dat er vorig jaar ook al een andere kat uit de buurt sneuvelde. Een jaar geleden viel dezelfde hond ook de siamese kat van een vrouw uit de Ange Angillisstraat aan, eveneens met fatale gevolgen. De eigenares van het dier en buurvrouw van de hondeneigenaar diende toen geen klacht in, om de 'burenvrede' te bewaren.

De politie bevestigt nu bij monde van Peter Vandorpe dat er nu alsnog een pv is opgesteld en dat er een onderzoek is gestart. Dat was dinsdag niet makkelijk gezien de eigenaar beweerde dat het dier zich had losgerukt en er geen andere getuigen waren. "Er is een onderzoek gestart waarbij we gaan nagaan of de eigenaar inderdaad wel vaker zijn hond los laat lopen", aldus Peter Vandorpe. "We gaan de man verhoren en ook een beperkt buurtonderzoek houden."

Daarmee is dan meteen ook een eerste stap gezet. Als de hond in de toekomst weer los zou lopen en dit wordt gemeld, dan riskeert de man een sanctie. Eerst een waarschuwing en een eventueel nieuw verhoor. "Maar dat kan ook gaan naar een inbeslagname of andere maatregelen", aldus de politie.

(FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!