Herdenkingstegel voor Mikey Peeters tegen zinloos geweld

© Benny Proot
Redactie KW

Op de Brugse Markt prijkt er sedert donderdagnamiddag een vlindertegel ter nagedachtenis van Mikey Peeters.

De jongeman werd op 30 mei 2014 het slachtoffer van zinloos geweld. Met de tegel wil het stadsbestuur aantonen dat geweld niet thuishoort in deze stad. Vrienden en familieleden van Mikey hebben bloemen neergelegd op de plaats waar de jongen werd neergestoken. Vorig jaar al vond een witte mars plaats tegen zinloos geweld.

Het stadsbestuur heeft ondertussen al een aantal maatregelen genomen om het geweld tijdens de weekends in de uitgaansbuurt in te dijken. Er zijn extra beveiligingscamera’s geplaatst en de politie patrouilleert meer tijdens de weekends. Dronkaards die opgepakt worden, moeten en combitaks betalen. Uitgansgeweld is ook een prioriteit voor het Brugs parket en de stedelijke preventiedienst wijst horeca-uitbaters op een verantwoord schenkgedrag.

Eén minpunt : oppositieraadslid Ann Soete (N-VA) hekelt in een brief het feit dat de volledige gemeenteraad niet betrokken werd bij de inhuldiging van de vlindertegel voor Mikey. Want het was haar partijgenote Noelia Sanchez die het idee voorstelde tijdens de gemeenteraad…

(SVK – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier