Live Herbeleef hier de Zuiddag in West-Vlaanderen

22/10/15 om 09:01 - Bijgewerkt om 16:58

Vandaag donderdag gingen 15.000 scholieren aan de slag voor een bedrijf, organisatie of de overheid in het kader van de Work for Change-campagne van Zuiddag. Marlies Lameire uit Poperinge was onze 'webredacteur-voor-een-dag'. Een dag lang bracht ze verslag uit hoe de scholieren hun Zuiddag in onze provincie beleefden.

 • Lieven Mathys

  Graag gedaan!

  Graag gedaan Marlies! Bedankt voor de inzet en het enthousiasme en succes in je journalistieke loopbaan!

  De webbies van kw.be.

 • Marlies Lameire

  Een laatste berichtje

  Mijn Zuiddag zit er jammer genoeg op. Het werd alvast een leerrijke ervaring. Iedereen bedankt om foto's en berichtjes op twitter en instagram te delen. Ook bedankt aan de redactie van kw.be om mij vandaag deze kans te geven en natuurlijk aan de lezers om mijn berichtjes te volgen!

  Dat onze @marlieslameire tot de laatste seconde gedreven zit te werken op #zuiddag #KWzuiddag Lees haar live verslag van de dag op www.kw.be!

  Een foto die is geplaatst door Krant van West-Vlaanderen (@kw.be) op

 • Marlies Lameire

  Themafilm: jongeren aan zet

  Dit jaar steunt Zuiddag een opstartend project van Vredeseilanden. In dit project wil men jonge cacaoboeren helpen in Nicaragua. De bedoeling is dat deze jongeren zich verenigen in een jeugdwerking bij de coöperatieve La Campesina. Het doel van het project is dat de jongeren zelf hun toekomst in handen kunnen nemen en zelf cacaoplantages kunnen oprichten.

 • Lieven Mathys

  Ingrid & Ayda uit Nicaragua openden de provincieraad

  De opbrengst van Zuiddag gaat naar een project ten voordele van de jongeren van La Campesina, een coöperatieve van cacaoboeren in Nicaragua.

  Ingrid en Ayda (op de foto bij hun tolk) trekken de hele dag door onze provincie. Deze namiddag openden ze de provincieraadszitting. Hoe het daar loopt, kan je ook live volgen op kw.be en wel hier.

  Ingrid & Ayda uit Nicaragua openen de provincieraad.

  Ingrid & Ayda uit Nicaragua openen de provincieraad. © provincie West-Vlaanderen

 • Marlies Lameire

  Sportredacteur bij KW

  Lothar Desmet van het Sint-Jozefscollege Izegem komt vandaag een dag werken op de sportredactie van KW. Het is zijn grote droom om later sportjournalist te worden. Deze job leek hem ideaal om al eens kennis te maken met de journalistiek. Vandaag heeft hij foto's gesorteerd, onderschriften gemaakt en fouten in artikels gezocht. "Fouten vinden in artikels is niet altijd een makkelijke opgave", klinkt het. Wanneer we hem vragen of deze job iets voor hem zou zijn, krijgen we een volmondige 'ja' als antwoord. Lothar wil volgend jaar graag communicatiewetenschappen studeren, om dan in de journalistiek verder te gaan. Wie weet zien we hem binnen een paar jaar wel terug op de redactie... als echte sportjournalist.

 • Marlies Lameire

  Dag van de jeugdbeweging

  Morgen is het dag van de jeugdbeweging. Veel gemeenten zochten hulp bij het voorbereiden van deze dag. Onder andere in Torhout hielpen enkele enthousiaste jongeren met de voorbereidingen voor morgen!

  Ondersteuning voor #DvdJB opbouw door team #zuiddag! #jeugdtorhout

  Een foto die is geplaatst door Ruben Desmidt (@rubiezone) op

 • Marlies Lameire

  Zorgcentrum Maria-Ter-Engelen

  Heel wat jongeren werken vandaag in de zorgsector. Ook Jolien en Inès uit Poperinge. Zij helpen vandaag in Zorgcentrum Maria-Ter-Engelen in Houthulst. Ze organiseren activiteiten voor mensen met een mentale beperking. Vanochtend hebben ze bij het ontbijt geholpen, geknutseld en gedanst. Vanmiddag werken ze samen in de tuin. Sfeer en plezier verzekerd!

 • Marlies Lameire

  Paint for change

  Schilder Marnick Jodts uit Jabbeke heeft vandaag een volwaardige assistent bij. Sam Keukeleire, 17 jaar uit Brugge helpt vandaag een dag mee schilderen.

  Sam Keukeleire,17 jaar, IMB Brugge, helpt een dagje mee bij schilder Marnick Jodts uit Jabbeke.

  Sam Keukeleire,17 jaar, IMB Brugge, helpt een dagje mee bij schilder Marnick Jodts uit Jabbeke. © Marnick Jodts

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!