Heraanleg voetpaden in Elverdinge kan van start gaan

OS foto : Schepen Stephaan De Roo : "De werken in de Sint-Livinusstraat zullen na Pasen van start gaan".
Redactie KW

Omdat Eandis ook een oude stalen gasleiding wil vernieuwen werd de heraanleg van de voetpaden langs de Sint-Livinusstraat een jaar uitgesteld. Nu het volledig dossier rond is, kunnen de werken eindelijk van start gaan.

Het heraanleggen van een deel van de voetpaden langs de Sint-Livinusstraat werd al in begin 2017 goedgekeurd door de gemeenteraad. “We zouden toen inderdaad een deel van de voetpaden in de dorpskern van Elverdinge vanaf het D’Ennetièresplein vernieuwen en verderop de opritten heraanleggen”, aldus schepen van Openbare Werken Stephaan De Roo.

Gasleiding

“Maar toen wij deze intenties aankondigden, wou Eandis alsnog op de kar springen om op deze locatie ook werken uit te voeren. Het gasnet bestaat er nog uit stalen buizen en ze willen van de gelegenheid gebruik maken om die netten te moderniseren. Dit is voor beide partijen een win-winsituatie gezien de werken voor de bewoners maar één keer hinder met zich meebrengen. Die uitbreiding zorgde er wel voor dat de gemeenteraad opnieuw het dossier moest goedkeuren. Het tracé dat hierdoor aangepakt wordt is daardoor nu wel wat langer. Nu zullen het voetpad en de opritten over de hele lengte aangepakt worden, daar waar we in eerste instantie alleen plaatselijke verbeteringswerken hadden voorzien.”

Voetpadenplan

Vanaf 4 april zal de aannemer Cardoen nv uit Zandvoorde starten met de opbraak van de voetpaden aan de kant van de pare huisnummers en dit vanaf de tandartsenpraktijk, huisnummer 40, tot aan het kruispunt met het D’Ennetièresplein. In de daaropvolgende weken zal Eandis de gasleiding in deze voetpadzone aanleggen en moeten alle individuele woningen heraangesloten of overgekoppeld worden, zoals de nutsmaatschappij dat in vaktermen noemt. “Hierna volgt onze aannemer opnieuw om het voetpad her aan te leggen. Dit zal gebeuren met klinkers, wat als voordeel heeft dat voetpaden en opritten in dezelfde bestrating worden aangelegd, zoals ook voorzien is in ons voetpadenplan. Daarna pakken we de andere kant aan tot aan het einde van de lintbebouwing ter hoogte van huisnummer 45. Verderop richting Brielen worden alleen de opritten heraangelegd met betonstraatstenen. Het stadsaandeel in deze werken bedraagt ongeveer 80.000 euro en ze zouden moeten voltooid zijn tegen de bouwvakantie”, laat Stijn Fertin van de technische dienst weten.

“Uiteraard zullen deze werken wat hinder voor de bewoners met zich meebrengen. Maar we zullen er alles aan doen om die hinder te beperken en de bewoners tijdig inlichten als hun oprit naar de garage of toegang naar de woning opgebroken wordt.” (RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier