(Her)ontdek de vestingen van Ieper op Erfgoeddag

Het project 'Muren en tuinen' werd in De Kazematten voorgesteld door burgemeester Jan Durnez, burgemeester van Gravelines (F) Bertrand Ringo, projectchef 'Muren en tuinen' Veronique Davidt en Philippe Vanderghote, contactpersoon voor Europese projecten in Ieper. (Foto dvdb) © Foto dvdb
Redactie KW

Op zondag 27 april vindt in heel Vlaanderen Erfgoeddag plaats. In Ieper valt dit evenement samen met de ‘Euroregionale dagen van de versterkte steden’. Tijdens het weekend vinden heel wat evenementen plaats in de binnenstad.

Al tien jaar vinden in het laatste weekend van april in Frankrijk en België de Euroregionale dagen van de versterkte steden plaats. Dat is een organisatie van de associatie voor de opwaardering van de versterkte sites van de regio Nord-Pas-de Calais. Dat gebeurt met behulp van Europese subsidies.

Voor dit project is er een samenwerkingsverband met 22 partners uit België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Bedoeling van het interregionaal project is aandacht te vragen voor de vestingen van de versterkte steden, de herwaardering en beleving ervan en de duurzame invulling met speciale aandacht voor de natuur en de biodiversiteit.

Tijdens het weekend van 26 en 27 april vallen de Euroregionale Vestingdagen samen met Erfgoeddag. Het vernieuwde onthaalcentrum De Kazematten achter de Sint-Jacobskerk in de Bollingstraat vormt de centrale ontmoetingsplaats met allerlei tentoonstellingen, muziekconcerten en excursies. Alle tentoonstellingen vinden plaats in ontmoetingscentrum de Kazematten in de Bollingstraat en zijn vrij toegankelijk van 10 tot 20 uur. (HV)

Meer info over de tentoonstellingen, optredens en excursies in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier