Hells Angels uit Eernegem springen in de bres voor kinderen met beperking

Redactie KW

De Hells Angels van Eernegem steken op zondag 22 mei de schouders onder een familiedag in het MPI Rozenweelde in Aartrijke. De leden zamelen geld in en helpen er ook met schilderwerken. “Hun hulp is meer dan welkom”, stelt directrice Sylvie Lambrechts.

Een beruchte motorclub die knuffelberen verkoopt voor het goede doel. Het lijkt op zijn zachtst gezegd ongewoon, maar voor de leden van de motorclub Hells Angels Coast uit Eernegem is het menens. De ruige bikers tonen zich van hun zachtste kant en springen in de bres voor het MPI Rozenweelde, de voorziening voor kinderen met een mentale of meervoudige beperking in Aartrijke.

Ze zamelen niet alleen geld in via de verkoop van beertjes, maar steken ook ter plaatse de handen uit de mouwen. Zo maakten ze zich afgelopen weekend vrij om de nieuwe lokalen voor de kinderen een likje verf te geven én financierden de speciale verf die hiervoor nodig is.

“Personeel dacht aan een grap”

Het hoogtepunt van de inzamelactie volgt op zondag 22 mei. Dan organiseren de Hells Angels samen met Rozenweelde een familiedag, waarvan de opbrengst integraal naar de voorziening gaat. Er is een schietkraam, een springkasteel, er zijn volksspelen, er is kinderanimatie, een barbecue én optredens van Rock Circus en Falling Man, de band van acteur Sam Louwyck.

Directrice Sylvie Lambrechts van Rozenweelde geeft toe dat een samenwerking met de Hells Angels op het eerste zich niet evident lijkt. “Toen ik de personeelsleden vertelde dat de Hells Angels komen helpen dachten ze dat het een grap was”, lacht ze. “Maar hun hulp is uiteraard meer dan welkom. Bij de rondleiding toonden ze oprechte interesse voor de kinderen en ze voelden meteen de noden aan. Zo’n spontane hulpactie maak je niet elke dag mee.”

(AFr – Foto MVN)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout