Hells Angels Coast uit Eernegem nodigen Sinterklaas uit in MPI Rozenweelde in Aartrijke

De Hells Angels hebben alles tot in de puntjes georganiseerd. © AFr
Redactie KW

Motorclub Hells Angels heeft zondag een benefiet georganiseerd voor het MPI Rozenweelde. Een bezoekje van de Sint mocht daarbij niet ontbreken.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten hebben zondag een bezoekje gebracht aan het MPI Rozenweelde in Aartrijke. Dat deden ze op uitnodiging van Hells Angels Coast uit Eernegem. Het bezoek maakte deel uit van een familiedag die de motorclub organiseerde ten voordele van de voorziening voor kinderen met een mentale of meervoudige beperking. “Zonder hun hulp hadden we iets dergelijks nooit kunnen organiseren”, lacht directrice Sylvie Lambrechts van Rozenweelde.

Bezoekje op maat

“De Hells Angels hebben alles tot in de puntjes georganiseerd. Ze brachten zelfs speelgoed en snoepgoed mee. Wij moesten enkel tafels, stoelen en versieringen voorzien. Zo’n bezoekje van de Sint is trouwens niet evident voor onze 100 kinderen, maar dankzij de Hells Angels heeft elk kind een bezoekje op maat gekregen. Twee ergotherapeuten zorgden voor de nodige begeleiding.”

De Hells Angels kwamen in contact met Rozenweelde via Torhoutenaar Lieven Savels, wiens zoontje Ralph ook in Rozenweelde verblijft. Vorig jaar sprongen de bikers een eerste keer in de bres voor de kinderen van Rozenweelde. Hun benefiet bracht toen bijna 10.000 euro op. “Na het succes van vorig jaar wilden we dit absoluut nog eens doen”, zegt Hells Angel Terrence Vercammen uit Ichtegem. “We willen met dit benefiet bewijzen dat wij ook maar gewone mensen zijn met een hart voor deze bijzondere kinderen. We krijgen heel veel positieve reacties en daar is het ons uiteindelijk om te doen.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier