Heksenstoet laat zich niet tegenhouden door de regen

Redactie KW

Terwijl de laatste voorbereidingen van de stoet liepen, stonden de regisseur en zijn ploeg voor een dilemma : laten we de stoet door de doorregende straten trekken of niet ?

Het was een onbekend scenario : een stoet door de regen. Iedereen hield de hemel voortdurend angstvallig in de gaten, maar dat hielp niet om de regen te weren.

Er was duidelijk minder publiek opgedaagd en de temperatuur was lager dan het heksendorp gewoon is tijdens de tweejaarlijkse heksenstoet, maar toch werden alle figuranten gegrimeerd en vertrokken ze vol goeie moed door de straten. Sommigen hadden het duidelijk koud maar de meeste van hen leefden zich helemaal uit in hun rol van schildknaap, duivel, heks, katje, bezemdanseresje, kabouter, Lotje, Cruella De Vil en veel meer.

Het publiek genoot van onder de vele paraplu’s en regenjassen van de stoet en de interactie met de figuranten. Na de stoet verdween het grootste deel van het publiek naar huis of ergens naar binnen terwijl de band Moondance het avondprogramma inzette. Na Duplicate brachten The Fools leven in de brouwerij bij het opnieuw opgedaagde publiek. Het optreden was een uur later dan gepland afgelopen. Hierna hield het vernieuwde avondspel onder leiding van regisseuse Lore Waignein het marktplein in de ban tot aan de traditionele heksenverbranding. Wegens veiligheidsredenen ging het vuurwerk niet door. Studio Blackstar met DJ Sam sloten het heksenfeest af met een openluchtfuif.

(DL)