Heks ‘Mette van de Smesse’ staat voortaan bij haar vriendinnen

Redactie KW

In de heksentuin langs het Heksenwegeltje in Beselare is donderdagavond – heksclusief – een nieuw heksenmonument onthuld.

De toveresseparochie Beselare heeft donderdagavond haar naam alle eer aangedaan met de inhuldiging van een nieuw heksenmonument in de heksentuin langs het Heksenwegeltje, op goed twee weken voor de grote tweejaarlijkse feestelijkheden in de gemeente. Acteur Oswald Maes – Rogeetje uit Thuis en zelf inwoner – schetste met een grote vertelling het leven van Mette van de Smesse. Het verhaal gaat dat Mette van het vroegere café De Smesse in de Nieuwstraat er soms nogal ‘rare’ dingen deed.

Het platen beeld werd door leerlingen en leraars van het VTI van Ieper gemaakt. Het heeft een bezem en stapt statig vooruit alsof het op heksensabbat trekt. Heel wat genodigden waren getuige van de onthulling en meteen was de toon gezet om dit jaar hulde te brengen aan deze heks die de kring van Sefa Bubbels, Mele Krotte, Treze Belle, Babbe van Deierpanders en andere gedrochten zal vervoegen.

Het beeld staat dus in de tuin bij Griet en Nico, samen met nog een dertigtal andere ‘vriendinnen’. Je kunt het gratis gaan bekijken.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier