Heel wat primeurs op Internationaal Streekbierenfestival

Vrijdag opende het Internationaal Streekbierenfestival in het centrum van Zwevegem. © GV
Redactie KW

Vrijdag opende het Internationaal Streekbierenfestival in het centrum van Zwevegem. Ook vandaag nog kan je bij meer dan 40 brouwerijen ruim 140 lekkere biertjes proeven.

Het Internationaal Streekbierenfestival op 14 en 15 augustus in Zwevegem is een begrip geworden in de brouwerijwereld. Het is een festival waar elke brouwer wenst aanwezig te zijn om zijn bieren aan het grote publiek voor te stellen.

Yvan Devlaminck, van het organiserende Flanders Events, wil dan ook niet veel aan de formule veranderen. “Grote wijzigingen zijn er niet, de positieve reacties van de bezoekers en brouwers de voorbije jaren bewijzen dat onze formule werkt, namelijk de unieke terrasjessfeer, de liveoptredens, het kinderdorp, de diverse hapjesstanden en natuurlijk het allerbelangrijkste: de meer dan 40 brouwerijen met hun beste streekbieren op het Toyeplein, in de schaduw van de Sint-Amanduskerk.”

Brouwerijen uit binnen- en buitenland

Naast de bekende brouwerijen zijn er ook dit jaar een aantal Belgische brouwerijen voor de eerste keer present in Zwevegem. “Ik denk hierbij aan Brouwerij Etropius, BOM Brewery, Wenbrew, De Kustbrouwerij, Brouwerij Broers, Brouwerij De Plukker, Oosteke Brouwers, Moorsele’s Bukske, Bier & Karakter en Hoppelaar. Verder kunnen we ook buitenlandse brouwerijen zoals White Pony uit Italië, De Kievit uit Nederland, Brewery 6° North uit Schotland en opnieuw de Schubros Brewery uit Californië verwelkomen.”

Daarnaast zijn er ook een aantal biertjes die voor het eerst aan het publiek zullen voorgesteld worden. “Bij tal van brouwerijen zijn ook primeurs te vinden zoals Paljas Saison van Henricus of de nieuwe Gulden Sporen bierenlijn van Brouwerij Gulden Spoor. Verder hebben we nog de Chateau D’Ychouffe of Duvel Tripel Hop 2015 van Duvel-Moortgat. Ook de Special Blond 2015 van Brouwerij Lindemans is aanwezig.

Het festival opende vrijdag met een ferme plensbui. Daarna werd het zonnig en kwamen heel wat mensen een bezoekje brengen. Vandaag kan het tussen 13 uur en middernacht.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier