Hebben we in de toekomst nog tijd om te koken?

© Stefaan Beel
Redactie KW

In het ‘Huis van de Voeding’ werd dinsdagavond de aftrap gegeven van ‘Week van de Smaak’ die dit jaar loopt van 16 tot 26 november. Het centrale thema van deze 13de editie focust op ‘De Smaak van Morgen’.

Op tal van locaties in Vlaanderen en Brussel kan je opnieuw deelnemen aan honderden smaakvolle activiteiten. “Hebben we in de toekomst nog tijd om te koken?”, vraagt voorzitter Luc Martens van de organiserende vzw vol-au-vent zich af. “Tijdens deze boeiende week wordt in alle provinciehoofdsteden een lange toog geplaatst waar je vernieuwende voedingsproducten en verrassende bereidingsprocessen kunt ontdekken. Je ervaart hoe je met de hulp van technologie snel een gezonde maaltijd kunt bereiden. Apps, slimme stomers en 3D-voedingsprinters, zijn slechts een greep uit het aanbod. Er worden nieuwe ingrediënten aangeboden of misschien kan het ook op een Guilt Free-manier gebeuren.”

Interactief voedingsparcours

In Roeselare kun je de komende week enkele lekkere evenementen bezoeken. Op 18/11 geeft diëtiste Ellen Schutyser, van ‘Pimp my lunchbox’, in Kenniscentrum Arhus, tips om creatiever om te gaan met de brooddoos, ook al heb je ‘s morgens niet veel tijd. ‘Maak het mee!’ stelt op 26/11 de verrassende samenwerking tussen foodies in de kijker tijdens een belevend en interactief voedingsparcours dat plaatsvindt in het Huis van de Voeding.

Het ruime aanbod aan workshops, proeverijen, lezingen en maaltijden vind je terug op www.weekvandesmaak.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier