Hazenjacht als voorproefje op Knokke-Heist GeoTour

We zien schepen Anthony Wittesaele, directeur marketing Luc De Groote, en Jan en Vera van Geocaching. © DM
Redactie KW

Zogeheten ‘geocachers’ kunnen voortaan in Knokke hun hartje ophalen langs een traject van 32 kilometer. Maar eerst is het aan de kinderen…

De Knokke-Heist GeoTour is de eerste officiële tour voor geocaching – een soort schattenjacht via GPS of smartphone – in België, die geregistreerd is op de internationale geocaching website. Op zaterdag 26 maart is er een voorproef en trekken kinderen en ouders tijdens een ‘hazenjacht’ op zoek naar acht paashazen. In ruil voor een volledig ingevuld paspoort krijgt men een chocolade haas.

Op verschillende plaatsen in België kan men nu al op zoek gaan naar verborgen caches. De Knokke-Heist GeoTour is echter de eerste volledige geocaching tour die geregistreerd is op de internationale geocaching website. Het volledige traject is 32 kilometer en telt 25 verborgen caches of waterdichte dozen met daarin een logboek. De coördinaten van alle verborgen caches worden gedownload op een eenvoudige wandel-GPS, of op de officiële geocaching-app voor een smartphone. Geocachers die alle codes verzameld hebben, krijgen een Knokke-Heist GeoCoin.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier