Harelbekenaars plannen nieuw verzet tegen uitwijzing Aysha

Redactie KW

De euforie rond het uitstel van uitwijzing van de Somalische Aysha en haar zoon Hashim in Harelbeke was van korte duur. Sympathisanten houden nu een nieuwe solidariteitsactie.

Op vrijdag 9 juli werden Aysha (37) en haar zoon Hashim (9) dan toch uit hun huis gezet na een eerdere uitzettingsbrief van 1 juli. Toen kregen ze nog een beetje uitstel door beroep aan te tekenen. “Ze werden nu buiten gezet zonder geld, begeleiding en papieren en hebben geen onderkomen”, zegt woord- en actievoerster Saskia Loosvelt. Intussen loopt het beroep bij Fedasil nog wel en bekijken ze de zaak.

Harelbekenaars plannen nieuw verzet tegen uitwijzing Aysha

“De petitie loopt nog en kan getekend worden. De petitie zullen we daarbij gebruiken. Aysha staat nu echt op straat en daarom houden we dinsdag 14 juli een solidariteitsactie voor haar en Hashim. We verzamelen vanaf 18 uur ter hoogte van basisschool Ter Gavers in Harelbeke op het grasplein naast het Zenbad. Bedoeling is dat we zullen kamperen, om zo nog eens aan te tonen hoe krankzinnig deze situatie wel is. We zoeken nog altijd onderdak en financiële steun”, aldus nog Saskia.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier