Harelbeke wil weten wat er met pastorie in Hulste mogelijk is

Redactie KW

In heel Vlaanderen denken alle gemeentebesturen en kerfabrieken na over de toekomst en herbestemming van verschillende van hun kerkgebouwen en pastorieën.

Ook in Harelbeke zijn de bestuurders bezig met de denkoefening. Die leidde er al toe dat de kerk Onze-Lieve-Vrouw Koningin in de Arendswijk vanaf dit jaar gesloten is en niet meer in aanmerking komt voor erediensten. Dat bespaart de stad alvast 25.000 euro per jaar.

Studie op komst

Nu is de Sint-Pieterskerk en de pastorie in deelgemeente Hulste aan de beurt. Maar om alle misverstanden uit de wereld te helpen, stelde het schepencollege in de gemeenteraad van maandagavond dat het gebouw niet verdwijnt en dat de misvieringen en andere erediensten blijven behouden. Het gebouw heeft geen beschermd statuut maar is wel opgenomen op de lijst onroerend erfgoed. En voor de pastorie wil de stad wel enkele concepten uitwerken om er eventueel een nieuwe bestemming aan te geven. Inclusief de vrij unieke en mooie tuin. De stad laat een studie opmaken wat er met de site van de pastorie allemaal mogelijk is.

(DJW/ foto LOO)