Harelbeekse scouts zamelt geld in voor nieuwe lokalen met project Coureur Café

Redactie KW

De scouts Liederik/Adelheid van Harelbeke organiseert voor de eerste maal een fietsrally op zaterdag 19 april met paaseirenraap, ‘tallongkoerse’ en leidingsband.

De koers leeft in Harelbeke. Daarom is het idee achter Coureur Café een realistisch plan geworden. Iedereen, jong en oud, kan zich inschrijven voor een van toeren van de fietsrally. Er is keuze tussen een rit van 50 km en een rit van 80 km. Iedereen kan starten wanneer hij dat wil en er op zijn eigen tempo een fantastische tocht van maken. Dit alles gecombineerd met een scouteske sfeer, randanimatie en een welverdiend hapje en drankje bij aankomst. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de inrichting van de nieuwe scoutslokalen die ze aan het renoveren zijn.

“Dit evenement werd op poten gezet omdat wij in 2015 met onze scoutsgroep moeten verhuizen naar een nieuw terrein. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om onze huidige lokalen af te breken en nieuwe lokalen te bouwen om onze werking te kunnen verder zetten. Om dit te kunnen verwezenlijken hebben wij natuurlijk heel wat geld nodig”, vertelt Maarten Libeer, terreinverantwoordelijke.

(JDS-foto JDS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier