Harelbeekse Academie schittert in Firenze

Braz'art werd gesticht in 2007, De Big band of Small Ones, de jongeren, in 2017. © GF
Redactie KW

Onlangs trokken Braz’art en the Big Band of Small Ones, twee ensembles van de Harelbeekse Academie ‘Peter Benoit’, naar Firenze in Italië.

Ze namen er deel aan het FUN Festival van het FICF, het Florence International Choir Festival. “Met als titel ‘The colors of the world’ legde de eerste editie van het FUN festival de nadruk op de ‘fun’ van het samen spelen, muziek uit verschillende culturen en concerteren op unieke culturele plaatsen in Firenze”, duidt directeur Inge Kerkhove.

Het resultaat van de wedstrijd: een eerste plaats voor de Brassband Braz’art, een eerste plaats voor de Big Band of Small Ones, de prijs voor de beste dirigent voor Geert Verschaeve en de prijs voor de beste soliste voor Elisa Mestdagh. “Bovendien werd The Big Band of Small Ones uitgeroepen tot algemene laureaat van de wedstrijd. Een enorme opsteker voor onze ensembles.”

Aan de Duomo van Firenze.
Aan de Duomo van Firenze.© GF

Braz’art werd gesticht in 2007, De Big band of Small Ones, de jongeren, in 2017. Een unicum was dat beide groepen op het einde van het festival een openluchtconcert mochten geven aan de voet van de ‘Duomo’, de dom van Firenze. “Iets wat maar enkele keren per jaar mogelijk is, en dan nog voornamelijk voorbehouden is voor beroepsensembles. Volgens insiders voor beide orkesten dus zeker iets om in hun biografie te plaatsen. Lekker weertje, muziek maken en topresultaten. Alles in opperst amicale sfeer: beter kan een concertreis niet zijn”, besluit een tevreden directeur.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier