Hardleerse snelheidsduivel uit Wingene ‘had tandpijn en wilde zo snel mogelijk naar de tandarts’

Redactie KW

Een 28-jarige man uit Wingene kreeg dinsdag een gevangenisstraf van één maand omdat hij reed tijdens een rijverbod. Daarmee was hij niet aan zijn proefstuk toe.

Alain R. werd in februari betrapt toen hij aan 105 kilometer per uur langs de Hille in Zwevezele reed. De toegelaten snelheid is daar nochtans maar 50 kilometer per uur. De politie besloot om hem onmiddellijk aan de kant te zetten. Toen bleek dat hij eigenlijk een rijverbod moest uitzweten. Maar hij had toch de sleutels van de wagen van zijn vriendin genomen. “Hij had tandpijn en reed daarom zo snel. Hij wou naar een tandarts”, pleitte zijn advocaat.

In het verleden kreeg de jongeman al een gevangenisstraf van drie maanden omdat hij een rijverbod aan zijn laars lapte. Deze keer gaf de rechter hem een gevangenisstraf van zes maanden. Bovendien kreeg hij ook een jaar en vijftien dagen rijverbod en een boete van 6.750 euro. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, praktische en theoretische proeven.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier