Hanne Feraine trekt op inleefreis naar India

Hanne Feraine vertrekt in juli met een delegatie naar India. "Ik zie het echt volledig zitten." (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Om de twee jaar trekt een delegatie jongeren van het Klein Seminarie naar India voor een inleefreis. Een van die deelnemers is Hanne Feraine uit de Kortewagenstraat, zij heeft zich zonder twijfelen kandidaat gesteld.

Hanne Feraine (17, bijna 18) woont met haar ouders en broer in de Kortewagenstraat. Ze zit momenteel in het zesde jaar wetenschappen-moderne talen aan het Klein Seminarie. Volgend jaar is ze van plan om een opleiding leerkracht secundair onderwijs te volgen, met voorkeur voor Frans en Nederlands. “Wetenschappen liggen me niet zo. Ik heb het meer voor talen”, lacht ze.

Hanne maakt deel uit van de ruime delegatie die op woensdag 2 juli met de Lievensmissie op inleefreis trekt naar India. Die reis wordt om de twee jaar ondernomen door de school. “Had je mij vijf jaar geleden gevraagd of ik ooit zoiets zou doen, ik zou gegarandeerd meteen nee gezegd hebben. Ik weet nog hoe er in het eerste of tweede jaar leerlingen kwamen vertellen over hun inleefreis naar India en hoe dat me eigenlijk vrij weinig zei. Ik vond het wel een boeiend verhaal, maar het sprak me niet zo aan om zelf eens te doen. Je staat er eigenlijk niet bij stil. Pas later heb ik eigenlijk beseft wat voor ervaring die reis wel niet moest geweest zijn. Gaandeweg groeide mijn interesse voor het land. Ook wel een beetje dankzij Els Delie, die iets verderop in mijn straat woont. Zij is al een paar keer naar India geweest en kan er vol passie over vertellen.”

Toen begin dit schooljaar het aanbod kwam om zich kandidaat te stellen, twijfelde Hanne dan ook geen moment. “De reis is helemaal begeleid, een betere kans krijg je niet. In vergelijking met de vorige inleefreis was het aantal kandidaten maar beperkt. In totaal waren er maar een 25-tal leerlingen geïnteresseerd, wat op zich weinig is. Vervolgens kregen we een aantal selectieproeven voorgeschoteld. Het is belangrijk dat je met de juiste motivatie meegaat, het is geen plezierreis. India is helemaal anders dan België. We schreven een motivatiebrief, kregen een aantal stellingen voorgeschoteld waarop we onze mening moesten geven en er was ook een gesprek met een externe jury.”

(Thomas Dubois)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier